Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.04

PS2 lézerfej tisztítás

Először is, nem vállalok felelősséget semmilyen kárért! Ezzel a cikkel csak segíteni szeretnék, csinálj mindent saját felelősségre!

Mivel egy PS2 Fat-en lézertisztítást sokkal bonyolultabb elvégezni, ezzel kezdeném. A Slim-et hagyom a végére.

 • Mire van szükség:  
  • Csillagcsavarhúzó
  • Alkohol / Ablaktisztítószer
  • Fülpiszkáló
  • (Stanley kés)

1.Lépés

Fordítsd meg a PS2-ődet, kapcsold ki a főkapcsolót, hogy 0-át mutasson. Ezután húzz ki minden kábelt a hátuljából. 

19290810088_7b06be5332_b.jpg
 

2.Lépés

Ha az 1. lépéssel készen vagy, fordítsd tetejére a konzolt. Verziótól függően 8 vagy 10 "csavarvédőt" fogsz itt látni. Fogj egy éles csavarhúzót, vagy egy éles kést, és pattintsd fel ezeket! Ha kész vagy, ezek alatt 8/10 csavart fogsz látni.
Csavarozd ki őket!

          aid744084-900px-disassemble-a-playstation-2-step-2.jpgaid744084-900px-disassemble-a-playstation-2-step-3.jpg

3.Lépés

Fordítsd vissza talpára a konzolt, és nézd meg, hogy a garancia-érvényesség-matrica ott van-e még a hátulján (lásd: 1. kép, a konzol jobb oldalán) Ha igen, fogj egy Stanley kést, és vágd át a két műanyag találkozása mentén. Ha kész vagy, ÓVATOSAN emeld le a tetejét, ne erőltesd! A konzol jobb oldalában a kapcsolónál finom szalagkábelek vannak, ami nem jó ha elszakítod, vagy megsérted. 

aid744084-900px-disassemble-a-playstation-2-step-4.jpg
 

4.Lépés

Ha készen vagy, szemed elé kerül a gép belseje. Ha nagyon poros, porszívózd ki, vagy fújd ki magas nyomású levegővel. Ha a nagyja megvan, a jobb oldalon a DVD-meghajtón láthatsz 4 csavart. Csavarozd ki ezeket, és emeld le a meghajtó tetejét! FIGYELEM! A meghajtóban első osztályú lézeregység van, mely vakságot okozhat! Ezért még véletlenül se legyen áram alatt a gép, míg ezt elvégzed! 

aid744084-900px-disassemble-a-playstation-2-step-6.jpg

 

5.Lépés

Ha lent van a teteje, (vedd ki a CD-t, ha benne maradt), szemed elé kerül a lézer. Nedvesítsd be a fülpiszkálót alkohollal. vagy ablaktisztítóval, (vigyázz ne legyen túl nedves, de túl száraz se) és gyengéden, kör-körös mozdulattal menj át a lézer "szemén" 4-5ször. Ha ezzel megvagy, rakd vissza a tetejét a meghajtónak, csavarozd vissza. A konzol tetejét ha szeretnéd törölgesd meg egy kicsit belülről, (hogy az a por se kerülhessen a lézer köré), rakd vissza, fordítsd fel a konzolt, rakd be a csavarokat, és rakd vissza a védőket. Dugd be az elektromos és az AV-kábelt, kapcsold be a főkapcsolót. Kapcsold be a konzolt, és nézd meg, hogy javult-e a helyzet. Ha nem, ne búsúlj! Nézd meg a többi cikkeimet, ha ez NEM segített!

psxd3--1-.jpg
 

PS2 Slim lézer tisztítás

A vékony PS2-őkön ez a tisztítás sokkal egyszerűbb. 

1. Lépés

Mire van szükség:  

 • Alkohol / Ablaktisztítószer
 • Fülpiszkáló

Először is, fordítsd meg konzolodat, húzz ki minden kábelt a hátuljából. Nyisd fel a tetejét a PS2-nek. (Vedd ki CD-det, ha benne maradt) Itt egyből látszik a lézeregység, fogd meg a fülpiszkálódat, nedvesítsd be alkohollal, vagy ablaktisztítóval, vigyázz, hogy ne legyen túl nedves, de túl száraz se! Menj át a lézer "szemén" 4-5 alkalommal kör-körös mozdulatokat megtéve! Ha kész vagy, várj 3-4 percet, míg az alkohol teljes mértékben elpárolog! Ezután dugj vissza minden kábelt a konzol hátuljába, tegyél be egy CD-t, és nézd meg, hogy segített-e ez a módszer. Ha nem, olvasd át többi cikkjeimet is! Valamelyik biztosan segíteni fog!

photo-0037.jpg